Nortek ontwikkelt en produceert Acoustic Doppler Current Profilers (ADCP) en stroommeters voor gebruik in de zee, rivieren, meren en het laboratorium. De instrumenten en software zijn over de gehele wereld te koop en we geven overal technische support. We zijn er trots op innovatief te zijn wat betreft product ontwikkeling en productie processen.

In de Benelux en ver daarbuiten installeren we instrumenten en voeren we meetcampagnes uit op het gebied van stroming, golven, waterkwaliteit, debiet en calibratie van gemalen en objecten.

 
Student Equipment Grant winnaars

Student Equipment Grant winnaars

Met de Student Equipement Grant hebben we studenten en promovendi uitgedaagd om ons een goed voorstel te doen voor het gebruik van een van onze instrumenten in hun onderzoek. De schrijver van het beste voorstel kan drie maanden over een meetinstrument beschikken en kan bovendien gebruik maken van een reisbudget van € 1.000,= voor het presenteren van de resultaten op een conferentie. Wij hebben vijf zeer interessante voorstellen ontvangen van vier verschillende instituten. Hartelijk dank daarvoor.

Lees verder...

Experiment met veel instrumenten bij CIEM

Experiment met veel instrumenten bij CIEM

Wat gebeurd er als een golf passeert ? En hoe ziet het stromings-veld er uit als er zowel golven zijn als een turbulente stroming in de grenslaag bij de bodem? Onderzoekers van de grootschalige golfgoot van het CIEM in Barcelona stelden deze vragen. Het antwoord gaat gegeven worden door een groot aantal Vectrino's.

Lees verder...

HR Current Profiler beschikbaar

HR Current Profiler beschikbaar

De Hoge Resolutie Current Profiler is beschikbaar in de vorm van nieuwe firmware en een speciale software versie. Met dit systeem kunt u tot 8 keer per seconde een stroomprofiel meten met cellen kleiner dan een centimeter. De HR Profiler is vooral geschikt voor grenslaag en sediment onderzoek.

Lees verder...

Document acties