Nortek ontwikkelt en produceert Acoustic Doppler Current Profilers (ADCP) en stroommeters voor gebruik in de zee, rivieren, meren en het laboratorium. De instrumenten en software zijn over de gehele wereld te koop en we geven overal technische support. We zijn er trots op innovatief te zijn wat betreft product ontwikkeling en productie processen.

In de Benelux en ver daarbuiten installeren we instrumenten en voeren we meetcampagnes uit op het gebied van stroming, golven, waterkwaliteit, debiet en calibratie van gemalen en objecten.

 
Inductief modem voor de AquaDopp

Inductief modem voor de AquaDopp

De AquaDopp kunt u nu gebruiken met een inductief modem. Het modem stuurt de data over een geïsoleerde verankeringskabel naar een ontvanger aan het oppervlak. U hoeft geen datakabel meer te gebruiken.

Lees verder...

Bodem frames voor instrumenten van Nortek

Bodem frames voor instrumenten van Nortek

Met genoegen kondigen we aan dat NortekMed (Frankrijk) nu vanuit voorraad een nieuw bodem frame kan leveren. Dit frame is geschikt voor de meeste Nortek instrumenten, inclusief de AWAC en de AquaDopp Profiler. Het frame is demontabel en kan binnen een week over de hele wereld worden verstuurd.

Lees verder...

Student Equipment Grant winnaars

Student Equipment Grant winnaars

Met de Student Equipement Grant hebben we studenten en promovendi uitgedaagd om ons een goed voorstel te doen voor het gebruik van een van onze instrumenten in hun onderzoek. De schrijver van het beste voorstel kan drie maanden over een meetinstrument beschikken en kan bovendien gebruik maken van een reisbudget van € 1.000,= voor het presenteren van de resultaten op een conferentie. Wij hebben vijf zeer interessante voorstellen ontvangen van vier verschillende instituten. Hartelijk dank daarvoor.

Lees verder...

Experiment met veel instrumenten bij CIEM

Experiment met veel instrumenten bij CIEM

Wat gebeurd er als een golf passeert ? En hoe ziet het stromings-veld er uit als er zowel golven zijn als een turbulente stroming in de grenslaag bij de bodem? Onderzoekers van de grootschalige golfgoot van het CIEM in Barcelona stelden deze vragen. Het antwoord gaat gegeven worden door een groot aantal Vectrino's.

Lees verder...

Document acties