Nortek supports The Ocean Cleanup

Om een inzicht te krijgen over de optredende stroomsnelheid, richting en turbulentie in de nabijheid van de barrière heeft The Ocean Cleanup in hun testopstelling succesvol de Nortek Vector toegepast.
Nortek supports The Ocean Cleanup

Nortek Vector nabij de barrière

De testopstelling is speciaal opgezet voor het afvangen van plastic tijdens hoge en turbulente stroomsnelheden. Tijdens de meerdaagse tests is er onder verschillende condities gemeten. De metingen hebben als doel een goed beeld te krijgen van het aanstroomprofiel voor de barrière en de bijbehorende efficiency in kaart te brengen. Bij toepassing van het juiste ontwerp kan de kan de maximale hoeveelheid plastics worden afgevangen.

Nortek Vector

De Nortek Vector is een geliefd instrument onder wetenschappers voor het in kaart brengen van turbulenties vlak boven de zeebodem. De zeer nauwkeurige puntmeter levert 3D stroming informatie met updates van maximaal 64Hz. Hierdoor is het een ideaal instrument voor het meten van turbulenties, niet alleen in zee maar in dit geval ook in het zwembad.  Door het meten van een raster heeft de Ocean Cleanup het aanstroomprofiel voor de barrière succesvol in kaart gebracht.

The Ocean Cleanup

De Ocean Cleanup ontwikkelt technologieën om de verspreiding van plastic te voorkomen, plastic in zee te onderscheppen en uit de zee te verwijderen. Het doel van de Ocean Cleanup is om de strijd aan te gaan met de grote hoeveelheid plastic in zee. "The largest cleanup in history"

Velocity

Gemiddelde aanstroomsnelheid en variatie gemeten met 64Hz.