Experiment met veel instrumenten bij CIEM

Wat gebeurd er als een golf passeert ? En hoe ziet het stromings-veld er uit als er zowel golven zijn als een turbulente stroming in de grenslaag bij de bodem? Onderzoekers van de grootschalige golfgoot van het CIEM in Barcelona stelden deze vragen. Het antwoord gaat gegeven worden door een groot aantal Vectrino's.

Een combinatie van naar beneden en zijwaarts kijkende Vectrino's zijn geïnstalleerd op diverse hoogten boven de zandige bodem in de tank van het CIEM. De hoogten zijn 0.09, 0.21, 0.35, 0.64, 1, 1.4, 1.6, and 1.7 m. Zowel op de bodem van de tank in het midden van de stroming meet een AquaDopp Profiler met rechthoekige transducenten kop en hoge resolutie firmware.  Het doel van het experiment is om data te verkrijgen over de stroomsnelheden in een grootschalig golf regime waarbij de bodem grenslaag turbulent stroom. Daarnaast is het doel om na te gaan om de HR AquaDopp Profiler met 8 Hz bemonstering kan worden gebruikt om de continue stroming onder verschillende golfcondities te meten. De informatie die verkregen wordt uit de Vectrino's en de informatie uit de AquaDopp Profiler zullen worden vergeleken om de kwaliteit van de HR profiler vast te stellen.

Dit experiment is onderdeel van het Hydralab III programma (http://hydralab.eu) onder leiding van Dr. Pietro Scandura (Catania University-Italy).

Meer informatie over de golf tank vindt u hier: http://ciemlab.upc.edu

 

Filed under: