Een compacte DVL met hogere precisie dan u tot nu toe gewend bent

Flexibiliteit, compactheid zonder verlies van functionaliteit is de nieuwe trend in de onderwater positionering. Nortek heeft een DVL met workclass capaciteit ontworpen welke past in de palm van uw hand, tegelijkertijd met het leveren van de hoogste precisie in navigatie.
Een compacte DVL met hogere precisie dan u tot nu toe gewend bent

Nortek DVL: De handzame Workclass DVL

De nieuwste Nortek DVL past in de palm van uw hand

Met de introductie van de Nortek DVL worden navigatiemogelijkheden op de kleinere onderwatervoertuigen niet langer beperkt door de omvang en de kosten van een DVL. "Onze recent ontwikkelde DVL opent de deur naar talloze nieuwe mogelijkheden", zegt Torstein Pedersen, DVL Product Manager bij Nortek.

 

Een allesomvattende DVL

Kleine onderwater voertuigen (ROV’s) worden steeds vaker toegepast in de onderwaterwereld. De Nortek DVL is zo compact dat hij geschikt is voor de gebruikers van zowel workclass, mini ROV's en AUV's.

Het bevat alle functionaliteit van een klassieke DVL  en heeft daarbij bijkomend al het profijt van de mogelijkheden die een hardware platform uit deze tijd mogelijkerwijs kan bieden. De grootte van de behuizing brengen de prestaties zeker niet in gevaar.

De krachtige interne verwerking stelt een optimale bottom lock en bottom tracking veilig

 "Met een nieuw elektronica ontwerp dat past bij de huidige stand van techniek is Nortek is erin geslaagd om de afmetingen en het energieverbruik te verminderen, evenals het gebruik van moderne communicatiekanalen", volgens Torstein.

Vooral de krachtige processor maakt het verschil en zal de capaciteit van de bottom tracking aanzienlijk verbeteren.

"In vergelijk kunt u een snellere bottomlock vanaf een grotere hoogte verwachten,  een verbetering bij zachte bodems en een beter resultaat vlak bij de bodem ", aldus Torstein.

Eindresultaat: hogere precisie en meer bereik

Naast de robuuste bottomtrack functie bevat de dataoutput kwaliteitsparameters en tijdstempels met een milliseconde resolutie. Door precies te weten wanneer de meting heeft plaatsgevonden kan een betere en nauwkeurigere navigatie bewerkstelligd worden.  “Deze rijke set aan data is precies waar systeem integrators al jaren op wachten, dit helpt hun een betere nauwkeurigheid te behalen”, concludeert Torstein.

DVL lineup

De Nortek DVL is beschikbaar in een 1 MHz en een 500 KHz uitvoering